Ενημέρωση


Οδηγίες και δικαιολογητικά πρόσληψης για αναπληρωτές κλ.ΠΕ23 (Ψυχολόγων) ΕΠΑΛ (Μ.Ν.Α.Ε.)

Παρακαλούνται οι αναπληρωτές ΕΕΠ κλ. ΠΕ23 (Ψυχολόγων) που προσλήφθηκαν για τις ανάγκες των ΕΠΑ.Λ. Νομού Χίου, να ενημερωθούν από τα συνημμένα αρχεία σχετικά με τα δικαιολογητικά πρόσληψής τους και την ορθή συμπλήρωση των απαιτούμενων εντύπων.


Πανελλαδικές εξετάσεις 2021

Μόνο για τελειόφοιτους:

Υποβολή αιτήσεων-δηλώσεων συμμετοχής από 25 έως 30 Νοεμβρίου για τους μαθητές ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ (αποστολή αιτήσεων με email στο Λύκειο). Σε επόμενο στάδιο οι αιτήσεις αποφοίτων (υποψηφίων προηγούμενων ετών).


Παραμονή εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ/ΕΒΠ στις περιοχές υπηρέτησής τους (156651/Ε3/16.11.2020)

Όλοι οι εκπαιδευτικοί και τα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), μόνιμοι και αναπληρωτές, ακόμα και αν οι σχολικές τους μονάδες τελούν σε καθεστώς αναστολής λειτουργίας, παράλληλα με την παροχή τηλεκπαίδευσης παραμένουν στη διάθεση των Διευθυντών/Προϊσταμένων των σχολείων τους για άσκηση εκπαιδευτικού ή διοικητικού έργου που τυχόν θα τους ζητηθεί. Ως εκ τούτου, καλούνται να παραμένουν στις περιοχές που υπηρετούν.

Επισυνάπτεται το σχετικό έγγραφο.


Έκτακτη ενημέρωση για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές

Έκτακτη ενημέρωση για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές: από αύριο Δευτέρα 16/11/2020 όλη η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου θα κάνει τα μαθήματα Webex με την επιλογή minedu-secondary2.webex.com.
Αυτό έγινε για την καλύτερη διαχείριση του δικτύου.
Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης
Αιμιλιανός Κ. Ευαγγελινός

Νέα πρότυπα εντύπων για χορήγηση αδειών

Παρακαλούνται οι Διευθυντές/-ντριες να εκδίδουν τις άδειες των εκπαιδευτικών σύμφωνα με τα συνημμένα πρότυπα.


Χρόνια πολλά στη Χίο μας!

Χαίρε Χίος Ελευθέρα!

 Η Χίος μας τιμά σήμερα, 11 Νοεμβρίου, ανήμερα της εορτής των πολιούχων Αγίων της Μηνά, Βίκτωρα και Βικεντίου, την επέτειο της απελευθερώσεώς της από τον τουρκικό ζυγό.

Το γεγονός έλαβε χώρα την εποχή των Βαλκανικών πολέμων τα έτη 1912-13, όταν η Οθωμανική Αυτοκρατορία ψυχορραγούσε και ο ηρωικός ελληνικός στρατός μαζί με τον αήττητο στόλο μας απελευθέρωναν τα εδάφη της πατρίδας μας το ένα μετά το άλλο, μέσα σε πνεύμα ομοψυχίας και αποφασιστικότητας για την τελική νίκη και την ελευθερία της Ελλάδας.

Ο ελληνικός στόλος αγκυροβόλησε στις 11 Νοεμβρίου 1912 έξω από το λιμάνι της Χίου με 2500 στρατιώτες. Την επόμενη μέρα ξεκίνησαν οι μάχες λόγω της άρνησης των Τούρκων να παραδοθούν. Οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν και τις επόμενες μέρες  στα Καμπόχωρα, στον Άγιο Γεώργιο Συκούση  και στο Αίπος. Οι μάχες διήρκεσαν περίπου σαράντα ημέρες και στις 20 Δεκεμβρίου οι Τούρκοι αποφάσισαν να παραδοθούν. Από τους Τούρκους αιχμαλώτους, οι βαριά τραυματίες μεταφέρθηκαν στον Τσεσμέ, ενώ οι υπόλοιποι στην Πελοπόννησο. Οι Χιώτες δεν πείραξαν τους αναχωρούντες Τούρκους, δείχνοντας απίστευτη μεγαλοψυχία…

Χρέος όλων μας είναι να κρατούμε άσβεστη τη μνήμη των προγόνων και της θυσίας τους για την ελευθερία του τόπου μας. Να γνωρίζουμε την ιστορία μας και να την τιμούμε αγωνιζόμενοι για το συλλογικό καλό και την πρόοδο της Ελλάδας.

Χρόνια πολλά στη Χίο μας!

Χρόνια πολλά στις Χιώτισσες και τους Χιώτες όπου γης!

Και όπως έγραψε και ο ποιητής:

[…] «Ελεύθερη σε χαιρετώ, μυριανθισμένη γη,
που βάρβαρη σ’ ερήμαξε τρομάρα και σφαγή,
κ’ υψώνονται τα σύμβολα των Ελευθερωτών
σε πύργους Γιουστινιάνηδων και Τούρκων δεσποτών» […] 

(Γεώργιος Σουρής (1852-1919) , «Νέας Χαράς Ημέρα»)

 

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης

Αιμιλιανός Κ.  Ευαγγελινός


Εκλογές αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εκπαιδευτικών Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης, καθώς και των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ)

Σας γνωρίζουμε ότι για τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2020 ανάδειξης εκπαιδευτικών στα υπηρεσιακά συμβούλια, τα ηλεκτρονικά ψηφοδέλτια έχουν καταρτιστεί με βάση τις πράξεις ανακήρυξης των υποψηφίων, ενώ, μετά την έκδοση των πράξεων αυτών, εστάλησαν δηλώσεις από κάποιους υποψηφίους στην υπηρεσία περί της μη συμμετοχής τους ως υποψηφίων στις επικείμενες εκλογές, οι οποίες έχουν αναρτηθεί παρακάτω. Mε βάση το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, οι πράξεις ανακήρυξης δεν δύναται να τροποποιούνται. Για λόγους ενημέρωσης των εκλογέων παρατίθεται η παρούσα πληροφόρηση.


ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ ΔΕ 2020-2021

Σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω:

  • Προθεσμίες υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης μετάθεσης: 4-11-2020 έως 17-11-2020 και ώρα 15:00.
  • Υπενθυμίζουμε ότι εντός των ίδιων προθεσμιών υποχρεούνται να υποβάλουν αίτηση τοποθέτησης όλοι οι εκπαιδευτικοί που δεν έχουν τοποθετηθεί οριστικά σε σχολική μονάδα και βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ, αλλά και όσοι επιθυμούν βελτίωση θέσης (χωρίς να δηλώσουν προτίμηση συγκεκριμένων σχολείων).
  • Τα ερωτήματα/αιτήματα προς τη ΔΔΕ Χίου μπορούν να υποβάλονται  από τους εκπαιδευτικούς μέσω της πλατφόρμας https://teachers.minedu.gov.gr , αφού έχουν διαβάσει πρώτα προσεκτικά την εγκύκλιο.

Γραφείο ΠΥΣΔΕ

Καλούπης Γεώργιος, Προδρόμου Γιάννης, Γεμέλου Δέσποινα

Τηλ. επικοινωνίας: 2271044231


Λειτουργία σχολείων ΔΔΕ Χίου 4/11/2020

Ανακοίνωση
Θα ήθελα να ενημερώσω μαθητές, γονείς και συναδέλφους εκπαιδευτικούς ότι τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου αύριο (4/11/2020) θα λειτουργήσουν κανονικά, εκτός από τα σχολεία 1ο ΕΠΑΛ Χίου, Εσπερινό ΕΠΑΛ Χίου, Εσπερινό Γυμνάσιο και ΕΝΕΕΓΥΛ που χρειάζονται επανέλεγχο σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου Χίου κ. Σταμάτη Κάρματζη.
Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης
Αιμιλιανός Ευαγγελινός

Ανακοινοποίηση της Ειδικής πρόσκλησης για την κάλυψη λειτουργικών κενών θέσεων μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση (άρθρο 46 του ν. 4692/2020).

Σας ενημερώνουμε ότι η Ειδική Πρόσκληση των μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ ανακοινοποιήθηκε στο ορθό από το Υ.ΠΑΙ.Θ. σύμφωνα με τα συνημμένα αρχεία.


Ειδική προκήρυξη κάλυψης λειτουργικών κενών σε σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης [άρθρο 86 του ν.4547/2018 (Α’ 102), όπως ισχύει], για το σχολικό έτος 2020-2021.


Ειδική πρόσκληση για την κάλυψη λειτουργικών κενών θέσεων μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση (άρθρο 46 του ν. 4692/2020).